BestellenCadeaubon
Gehaktballetjes in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gehaktballetjes in tomatensaus

2 porties |

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

390 gram

Passata

1.5 tl

Paprikapoeder

12 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2086 kJ
Energie (kcal)499 kcal
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten14.2 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels2.9 g
Eiwitten29.5 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Pers de knoflookteen of snijd fijn.
  • Snijd de peterselie fijn. 
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe aan de steelpan.
  • Voeg vervolgens 1 1/2 tl paprikapoeder toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
3
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de tomatensaus toe en laat 4 - 5 minuten sudderen.
4
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus in een serveerschaal. 
  • Garneer met de verse peterselie.