Skip to main content
Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

2 porties | met verse bladpeterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Gehaktballetjes met Spaanse kruiden in een zelfgemaakte tomatensaus! Heerlijk bij tapas, als bijgerecht of bij de borrel.

Labels:
Recept

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

200 gram

Passata

1.5 tl

Paprikapoeder

12 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1947 kJ
Energie (kcal)465 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten8.2 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels2.1 g
Eiwitten28.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan

Instructies

1
  • Pers de knoflookteen of snijd fijn.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn. 
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe.
  • Voeg vervolgens 1 1/2 tl paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
3
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de tomatensaus toe en laat 4 - 5 minuten sudderen.
4
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus in een serveerschaal. 
  • Garneer met de verse peterselie. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders