Gehaktballetjes in tomatensaus
2 porties |
Labels:
Recept
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Knoflookteen
390 gram
Passata
1.5 tl
Paprikapoeder
12 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Steelpan
•Koekenpan
•Serveerschaal
Instructies
1
- Pers de knoflookteen of snijd fijn.
- Snijd de peterselie fijn.
2
- Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut.
- Verlaag het vuur en voeg de passata toe aan de steelpan.
- Voeg vervolgens 1 1/2 tl paprikapoeder toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
3
- Verhit ondertussen 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de tomatensaus toe en laat 4 - 5 minuten sudderen.
4
- Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus in een serveerschaal.
- Garneer met de verse peterselie.