HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGehaktballen Met Kool En Room Dillesaus
topBanner
Gehaktballen met kool en room-dillesaus

Gehaktballen met kool en room-dillesaus

Gehakballetjes op Scandinavische wijze!

Lees meer

Bestrooi de roomsaus met zout en peper. Doe eerst een beetje zout en peper op je hand en voeg met 2 vingers een klein beetje zout en peper toe. Proef de saus (let op: laat even afkoelen) en bepaal of er nog meer zout of peper nodig is.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

6 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

1 stuk(s)

Ui

4 takje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

300 gram

Mix van witte en groene kool

(BevatSelderij)

4 el

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Paddenstoelenbouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3054.32 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten43 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

2

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rundergehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 – 5 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar het bakvet in de pan.

3

Snipper ondertussen de ui. Snijd of hak de dille fijn.

4

Fruit de ui in de wok of hapjespan met bakvet 2 minuten op laag vuur. Voeg 75 ml bouillon per persoon en de kookroom toe en kook, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Voeg na 1 minuut de gehaktballetjes toe. Voeg de dille, peper en zout in de laatste minuut toe aan de roomsaus met gehaktballetjes.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan met deksel en roerbak de witte en groene kool 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml bouillon per persoon, peper en zout toe en bak, afgedekt, 6 – 8 minuten.

6

Verdeel de gehaktballetjes, kool en aardappelen over de borden. Serveer met de roomsaus en garneer met de overige dille.