Gegratineerde gehaktschotel met aardappelen en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerde gehaktschotel met aardappelen en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappelen en mais

met paprika, Siciliaanse kruiden en geraspte oude kaas

Je brengt de gehaktschotel op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

50 gram

Mais in blik

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten65.1 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels18 g
Eiwitten36.6 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan
•Aardappelstamper
•Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Gehakt bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met 1/2 tl gehaktkruiden per persoon in 3 - 4 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de courgette en paprika toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten. 

Laten pruttelen
3

Voeg vervolgens de mais, de passata, het bouillonblokje en de zwarte balsamicoazijn toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Puree maken
4

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
5

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door. Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.