Geglaceerde knolselderij met miso-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geglaceerde knolselderij met miso-aardappelpuree

Geglaceerde knolselderij met miso-aardappelpuree

met koolsla, pinda's en koriander

Sojabonen, oorspronkelijk uit Azië, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!

Labels:
Eet mij eerst
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Lekker snel
Allergenen :
Soja
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2360 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten69.4 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels16.8 g
Eiwitten18.4 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar.
  • Bewaar 25 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. 
Knolselderij bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselderij 4 - 6 minuten.
  • Blus af met een scheutje water, dek de pan af en laat 8 minuten stoven. Voeg eventueel extra water toe als de knolselderij droogkookt. Haal het deksel van de pan en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de zoete Aziatische saus toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Koriander snijden
3
  • Hak ondertussen de koriander grof.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. 
  • Voeg de sojabonen, rodekool, wittekool en wortel, de sesamolie en de helft van de koriander toe en schep goed om.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen met de roomkaas, 2 tl miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) per persoon en het kookvocht met een aardappelstamper tot een puree. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over een helft van het bord. Serveer de knolselderij op de puree en de koolsla ernaast. 
  • Garneer met de pinda's en overige koriander.