
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise
met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven
Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Courgette
2.5 gram
Verse dille
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Zalmfilet
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snipper ondertussen de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Schep de aardappelen over in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de aubergine, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.