HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Zalmfilet Met Dillemayonaise
topBanner
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven

Lees meer

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Labels:Familie
Allergenen :EiMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3591 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten59.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

3

Schep de aardappelen over in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de aubergine, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.