Skip to main content
Gebakken kalkoen met groentesoep
Gebakken kalkoen met groentesoep

Gebakken kalkoen met groentesoep

met yazzara, yoghurt en bieslook

4.4
(62)

Wil je voorkomen dat bieslook bij het snijden door de keuken vliegt? Houd de bieslook dan met één hand in een strakke bundel tegen de snijplank. Met de andere hand hak je het fijn met je mes. Dit zorgt ook voor gelijke stukken.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

40 gram

Yazzara

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Wortel

3 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2410 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten21.9 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten58.4 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels19.5 g
Eiwitten31.6 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de wortel in halve maantjes.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd de aardappelen in grove stukken.
  • Verhit de roomboter in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui, wortel, knoflook en de helft van de paprika 3 minuten en breng op smaak met zout.
Bakken
2
  • Voeg het laurierblad en de helft van het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn en voeg de aardappelen en de bouillon toe. Dek de pan af en kook 12 - 15 minuten.
  • Dep de kalkoen droog en bestrijk hem met het overige paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen en het overige paprikapoeder 8 - 10 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
Toppings maken
3
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en houd apart.
  • Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de yoghurt.
  • Roer wanneer de kalkoen klaar is de honing erdoor, haal de kalkoen uit de pan en snijd in reepjes.
  • Haal de soep van het vuur, haal het laurierblad eruit en gooi het laurierblad weg.
Serveren
4
  • Voeg de yazzara en de ketjap toe en mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg een scheutje water toe als je de soep te dik vindt.
  • Serveer de soep in kommen. Verdeel de kalkoen en de paprika erover.
  • Besprenkel met de yoghurt en garneer met de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders