HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Kabeljauwfilet Met Zoete Parelcouscous
topBanner
Gebakken kabeljauwfilet met zoete parelcouscous

Gebakken kabeljauwfilet met zoete parelcouscous

met botersaus, peen en tomaat

Lees meer

Vandaag maak je zoete parelcouscous met rozijnen, peen en rode cherrytomaten uit de oven. Het gerecht blijft fris door de bladpeterselie en de tuinkers. Lekker met de gebakken kabeljauw!

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Peen

250 gram

Rode cherrytomaten

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

4 el

Tuinkers

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2623 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Non-Stick Pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken.

2

Leg de peen in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en rooster 10 minuten in de oven. Voeg hierna de tomaten bij de peen in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn en knip de tuinkers los.

3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens ⅓ van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

4

Smelt ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houdt warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakresten.

5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakresten en voeg ⅓ van de peterselie toe (zie tip). Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

6

Meng de cherrytomaten en peen door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de tuinkers en de overige peterselie. Serveer met de kabeljauw en de botersaus.