topBanner
Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Gebakken kabeljauwfilet met botersaus

Met zoete parelcouscous, peen en tomaat

Lees meer

Parelcouscous komt uit Noord-Afrika en wordt ook wel 'moghrabieh' genoemd. Dit betekent gerecht uit de Maghreb. De smaak ligt tussen couscous en pasta in, het is wat voller en romiger dan de traditionele variant. Het gerecht blijft fris door de bladpeterselie en de tuinkers zorgt voor een beetje pit.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamily
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Peen

250 gram

Rode cherrytomaten

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

4 el

Tuinkers

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

30 gram

Rozijnen

2 gram

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in zeer dunne halve plakken.

2

Leg de peen in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed zodat alle peen bedekt is met een laagje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 minuten in de oven. Voeg hierna de rode cherrytomaten toe aan de peen in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn en knip de tuinkers los.

3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens ⅓ van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

4

Smelt ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakresten.

5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakresten en voeg 1/3 van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

6

Meng de cherrytomaten en peen door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de tuinkers en de overige peterselie. Serveer met de kabeljauw en de botersaus.