topBanner
Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Met tomatensaus, rozemarijn en grana padano

Lees meer

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel en bloem die tot ovale bolletjes gevormd worden. In plaats van ze te koken, kun je ze ook bakken in boter zoals je vandaag doet - daar krijgen ze een heerlijk bruin korstje van. Erbij maak je zelf een smaakvolle tomatensaus met rozemarijn.

Labels:CaloriebewustInspiratie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
8
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
8

2 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Spinazie

14 leaves

Vers basilicum

50 gram

Magere spekblokjes

300 gram

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde rozemarijn

200 gram

Passata

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Rode wijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2427 kJ
Energie (kcal)580 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pers of snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. Scheur of snijd de spinazie klein en snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes.

2

Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en bak de magere spekblokjes, zonder boter of olie, in 6 – 8 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de roomboter in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe en schep goed om, zodat alle gnocchi met een dun laagje roomboter bedekt zijn (zie tip). Bak de gnocchi vervolgens in
3 – 4 minuten per kant goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

4

Bak de knoflook en de rozemarijn de laatste minuut mee met de gnocchi. Breng op smaak met peper en zout. Haal de gnocchi uit de pan en bewaar apart. Voeg de tomatenpassata, de cherrytomaten, de rodewijnazijn en de suiker toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken op middellaag vuur, of tot de saus wat is ingedikt.

5

Voeg de spinazie toe aan de saus in de hapjespan en verhit nog 2 minuten, of totdat de spinazie is geslonken. Roer er de helft van de grana padano door en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rucola over de borden en schep er de tomatensaus op. Verdeel er de gnocchi over en bestrooi met de overige grana padano en de spekjes. Garneer met basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.