HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Gnocchi Met Groene Pesto
topBanner
Gebakken gnocchi met groene pesto

Gebakken gnocchi met groene pesto

Met courgettelinten, rucola en cherrytomaten

QUICK & EASY
Lees meer

Over de uitspraak van deze deegkussentjes kun je struikelen – je spreekt het uit als 'njokkie' – maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Gnocchi worden meestal gekookt, maar in dit recept bak je ze waardoor ze een krokant korstje krijgt en vanbinnen zacht en luchtig blijven. De courgette snijd je in linten voor een andere textuur

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSulfietMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

500 gram

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Sulfiet)

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

25 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3494 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne linten. • Halveer de rode cherrytomaten.

2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. • Bak de gnocchi in 6 – 8 minuten goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren

3

• Meng de groene pesto door de gnocchi en schep goed om. • Voeg de cherrytomaten en de courgettelinten ook toe aan de gnocchi. Roer voorzichtig door elkaar en bak nog 4 – 5 minuten.

4

• Zet het vuur uit en meng de rucola door de gnocchi. • Garneer met de provolone mini-flakes en serveer.