HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Aardappelen Met Champignons En Kalfsburger
topBanner
Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gekruid met rozemarijn en marjolein

Lees meer

Aardappelen, vlees en groenten is een geliefde combinatie voor veel mensen. De kalfsburger is gemaakt van puur Hollands kalfsvlees en is op smaak gebracht met gedroogde groenten als pastinaak, prei en wittekool. Door de marjolein, die vergelijkbaar is met tijm, krijgt dit gerecht een lichtzoete smaak.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Aardappelen

⅔ stuk(s)

Ui

200 gram

Champignons

6 stuk(s)

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Komkommer

80 gram

Gemengde sla

2 stuk(s)

Kalfsburger

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Honing

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)571 kcal
Energie (kJ)2389 kJ
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was de aardappelen (erica) grondig en snijd in parten. Snipper de ui en snijd de champignons in parten. Ris de blaadjes van de rozemarijn en marjolein en snijd beide fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Voeg na 20 minuten de ui, champignons, rozemarijn en marjolein toe en bak, zonder deksel, mee. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de aardappelen te droog zijn.

3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakken. Meng samen met de krulslamelange in een saladekom.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kalfsburger op middelhoog vuur in 2 minuten rondom bruin. Draai het vuur lager en bak in 6 – 8 minuten gaar.

5

Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.

6

Serveer de gehaktburger met de gebakken aardappelen en de salade.