
Garnalen in vadouvan-curry
met rijst, citroen en verse koriander
Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.
Allergenen :
Mosterd
•Soja
•Tarwe
•Schaaldieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Basmatirijst
⅓ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
5 gram
Gemberpuree
125 ml
Kokosmelk
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Citroen
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan
•Wok of hapjespan
•Wok of hapjespan
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.

2
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut.
- Voeg de gemberpuree, knoflook, ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.

3
- Blus af met de kokosmelk, de zoete Aziatische saus en 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
- Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
- Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de citroen in partjes.
- Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop.
- Garneer met de koriander, de overige tomaat en de citroenpartjes.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?