Garnalen in kokos-kerrie saus uit de oven
met jasmijnrijst, koriander en pinda's
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
80 gram
Gemarineerde garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
125 ml
Kokosmelk
75 gram
Jasmijnrijst
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Gemalen korianderzaad
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip.). Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de tomaat in blokjes.
Tip: let op: pittig! Gebruik naar smaak
Voeg de rijst, 175 ml kokend water per persoon en een snuf zout toe aan een ovenschaal en meng goed. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie. Plaats de ovenschaal met rijst onderin de oven en bak 20 - 22 minuten.
Doe de knoflook, ui, rode peper, paprika en tomaat in een braadslede. Voeg per persoon 1 el zonnebloemolie, 1 tl gemalen korianderzaad, 1/4 blokje groentenbouillon en de kerriepoeder toe. Meng goed door elkaar. Bak de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
Voeg de kokosmelk en de garnalen toe aan de braadslede en zet terug in de oven. Bak 3 - 5 minuten in de oven of tot de garnalen roze en gaar zijn. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de koriander grof.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de garnalen in kokos-kerriesaus over de rijst. Garneer met de gezouten pinda's en koriander.