BestellenCadeaubon
Garnalen in kokos-kerrie saus uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Garnalen in kokos-kerrie saus uit de oven

met jasmijnrijst, koriander en pinda's

Allergenen :
Schaaldieren
Selderij
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen korianderzaad

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3429 kJ
Energie (kcal)820 kcal
Vetten45.5 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels7 g
Eiwitten22.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie Tip.). Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de tomaat in blokjes. 

 

Tip: let op: pittig! Gebruik naar smaak

2

Voeg de rijst, 175 ml kokend water per persoon en een snuf zout toe aan een ovenschaal en meng goed. Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie. Plaats de ovenschaal met rijst onderin de oven en bak 20 - 22 minuten.

 

3

Doe de knoflook, ui, rode peper, paprika en tomaat in een braadslede. Voeg per persoon 1 el zonnebloemolie, 1 tl gemalen korianderzaad, 1/4 blokje groentenbouillon en de kerriepoeder toe. Meng goed door elkaar. Bak de groenten 12 - 15 minuten in de oven. 

4

Voeg de kokosmelk en de garnalen toe aan de braadslede en zet terug in de oven. Bak 3 - 5 minuten in de oven of tot de garnalen roze en gaar zijn. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. 

5

Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de koriander grof. 

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de garnalen in kokos-kerriesaus over de rijst. Garneer met de gezouten pinda's en koriander.