Garnalen in kokos-kerrie saus uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Garnalen in kokos-kerrie saus uit de oven

met jasmijnrijst, koriander en pinda's

Allergenen :
Schaaldieren
Selderij
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen korianderzaad

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

180 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3190 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels10 g
Eiwitten23.1 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de tomaat in blokjes. 

2

Doe de knoflook, ui, rode peper, paprika en tomaat in een ovenschaal of braadslede. Voeg het kerriepoeder en per persoon 1 el zonnebloemolie, 1 tl gemalen korianderzaad, 1/4 blokje groentenbouillon toe. Meng goed door elkaar. Bak de groenten 12 - 15 minuten in de oven. 

3

Kook 180 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Laat daarna, afgedekt, 5 minuten nagaren.

4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Voeg de kokosmelk en de garnalen toe aan de ovenschaal of braadslede en zet terug in de oven. Bak nog 3 - 5 minuten in de oven of tot de garnalen roze en gaar zijn. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. 

5

Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de koriander grof. 

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de garnalen in kokos-kerriesaus over de rijst. Garneer met de gezouten pinda's en koriander.