Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
125 ml
Kokosmelk
75 gram
Jasmijnrijst
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Gemalen korianderzaad
1 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
180 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de tomaat in blokjes.
Doe de knoflook, ui, rode peper, paprika en tomaat in een ovenschaal of braadslede. Voeg het kerriepoeder en per persoon 1 el zonnebloemolie, 1 tl gemalen korianderzaad, 1/4 blokje groentenbouillon toe. Meng goed door elkaar. Bak de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
Kook 180 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Laat daarna, afgedekt, 5 minuten nagaren.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Voeg de kokosmelk en de garnalen toe aan de ovenschaal of braadslede en zet terug in de oven. Bak nog 3 - 5 minuten in de oven of tot de garnalen roze en gaar zijn. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de koriander grof.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de garnalen in kokos-kerriesaus over de rijst. Garneer met de gezouten pinda's en koriander.