Skip to main content
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's

4.3
(1,1K)

Deze curry wordt in de oven gemaakt, waardoor de smaken samensmelten zonder dat je boven het fornuis hoeft te staan ​​of constant te roeren. Laat de oven het werk doen en geniet van een heerlijke curry met minimale inspanning!

Allergenen:
Schaaldieren
Selderij
Mosterd
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

125 ml

Kokosmelk

75 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

1 tl

Gemalen korianderzaad

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

180 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3194 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels9.8 g
Eiwitten23.4 g
Zout1.3 g
Potassium237.7 mg
Calcium24 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadjes en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes en snijd de tomaat in blokjes.
  • Leg alle groenten in een ovenschaal.
Rijst koken
2
  • Voeg het kerriepoeder, de zonnebloemolie en gemalen koriander toe en verkruimel de benodige hoeveelheid van het bouillonblokje erboven. Meng alles goed door en rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven.
  • Breng ondertussen water aan de kook in een pan en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Haal van het vuur en laat 5 minuten staan.
Garnalen toevoegen
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal.
  • Voeg de kokosmelk toe en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de garnalen gaar zijn.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Hak ondertussen de pinda's en snijd de koriander grof.
  • Serveer de rijst op borden en leg de garnalencurry erbovenop.
  • Garneer met de pinda's en de koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders