Knoflookgarnalen met honing-geitenkaasbolletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met honing-geitenkaasbolletjes

Knoflookgarnalen met honing-geitenkaasbolletjes

met parelcouscous met leccino-olijven, walnoten en verse kruiden

Nieuw ingrediënt in je box! De geitenkaasbolletjes met honing van Nederlandse bodem zijn heerlijk zacht en romig van smaak!

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 ml

Olijfolie met citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Verse dragon en kervel

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Venkel

10 gram

Leccino-olijven

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3496 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten46.1 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten62.9 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels11.7 g
Eiwitten36.3 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en spoel kort onder warm water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de olijfolie met de knoflook en leg de garnalen hierin. Laat marineren tot stap 3.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten (zie Tip). Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Topping maken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Ris de blaadjes van de dragon en hak grof. Snijd de kervel fijn.
  • Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de verse kruiden.
  • Snijd de olijven in schijfjes.
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen met marinade toe en bak 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de parelcouscous met de olijven, courgette en venkel en de overige verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de parelcouscous op de borden en verdeel de garnalen en geitenkaasbolletjes erover.
  • Besprenkel met de olijfolie met citroen. Garneer met de walnoottopping en het eventuele venkelloof.