Skip to main content
Fusion garnalencocktail-pokébowl

Fusion garnalencocktail-pokébowl

met avocado, sojabonen en komkommerlinten

In dit gerecht gebruik je BBQ-rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.

Labels:
Eat Me First
Allergenen:
Schaaldieren
Mosterd
Ei
Soja
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

30 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

75 gram

Sushirijst

½ stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Sinaasappel

⅓ stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

½ zakje(s)

BBQ-rub

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Water voor de rijst

½ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

¼ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3344 kJ
Energie (kcal)799 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten78.8 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels4.1 g
Eiwitten30.2 g
Zout1.7 g
Potassium394.4 mg
Calcium22.1 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Sushirijst koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan.
  • Voeg de sushirijst toe en zet het vuur laag.
  • Laat, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken. Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren.
Groenten bereiden
2
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de overige sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd in blokjes.
Garnalen bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de garnalen en BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 2 minuten.
  • Blus af met 1 el sinaasappelsap per persoon. Voeg de honing en de bloem toe en goer goed door. Laat nog 1 minuut inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de wittewijnazijn en de suiker door de sushirijst. 
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de whiskeysaus met 1/2 el water per persoon.
  • Serveer de sushirijst over diepe borden of kommen. Leg de avocado, sojabonen, sinaasappelblokjes, komkommerlinten en garnalen erop.
  • Besprenkel de garnalen met de overige saus uit de koekenpan en de whiskeysaus. Garneer met het sesamzaad en de verse kruiden.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders