Frisse stamppot met Zwitserse schijf
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse stamppot met Zwitserse schijf

Frisse stamppot met Zwitserse schijf

met rucola, paprika en uienjus

De Zwitserse schijf is gevuld met gehakt en Emmentaler. Wanneer je hem bakt smelt de kaas en dit zorgt voor een heerlijk romig resultaat.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Zwitserse schijf

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Selderij)

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

200 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)692 kcal
Energie (kJ)2895 kJ
Vetten35.3 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten64.4 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels13.7 g
Eiwitten26.3 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Was of schil de aardappelen en wortel. Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de wortel in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Zorg dat de aardappel en wortel net onder water staan in een grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook. Kook in 12 – 15 minuten gaar.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de paprika toe. Giet af en houd afgedekt warm.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Jus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de bouillon en per persoon: 1/2 el suiker en 1/2 tl mosterd toe. Kook de jus 3 - 5 minuten in, haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Zwitserse schijf 3 - 4 minuten per kant, of tot de korst bruin kleurt.
  • Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/4 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de rucola erdoor en breng op smaak met 1 tl vadouvan per persoon, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de stamppot over de borden, leg de Zwitserse schijf ernaast en verdeel de jus over de stamppot.

Tip: De vadouvan kruiden zijn sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan 1/2 tl per persoon of laat achterwege.