HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Spinazie Risotto Met Witte Kaas
topBanner
Frisse spinazie-risotto met witte kaas

Frisse spinazie-risotto met witte kaas

met venkel, geroosterde hazelnoten en munt

Lees meer

Geen stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Labels:VeggieCaloriebewust
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Risottorijst

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Doperwten

20 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2740 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers2.0 g
Vezels6 g
Eiwitten19 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd eventueel venkelloof apart. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur. Voeg de olijfolie, venkel en knoflook toe en roerbak in 4 minuten zacht. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend 2 minuten. Blus af met de wittewijnazijn en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe.

3

Blijf regelmatig roeren en voeg de overige bouillon en spinazie toe aan de risotto. Laat de rijstkorrels de bouillon weer langzaam opnemen en laat al roerend de spinazie slinken. Voeg, wanneer de spinazie geslonken is, al roerend de doperwten toe. De risotto is gaar zodra de rijstkorrel van buiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten.

4

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de hazelnoten tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en laat even afkoelen. Hak de hazelnoten vervolgens grof en bewaar apart. Ris de blaadjes van de munt en hak fijn.

5

Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg de zure room en de helft van de verse munt toe. Breng op smaak met peper en zout, schep om en laat 2 minuten rusten met het deksel op de pan.

6

Verdeel de risotto over diepe borden. Verbrokkel de witte kaas erboven. Garneer met de hazelnoten en de overige munt.