Frisse soep met verse conchiglie en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse soep met verse conchiglie en pesto

Frisse soep met verse conchiglie en pesto

met spinazie, prei en pecorino

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Verse conchiglie

5 gram

Verse dille

½ pak(ken)

Cannellinibonen

100 gram

Spinazie

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino DOP

25 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

300 ml

Water

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)866 kcal
Energie (kJ)3623 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers9 g
Vezels12.9 g
Eiwitten30 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de prei en knoflook 2 - 3 minuten. Blus de prei en knoflook af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon.

Tip: Extra snel? Kook alvast water in de waterkoker voor de volgende stap.

Bakken
2

Voeg 300 ml water per persoon samen met 1/2 bouillonblokje per persoon in de soeppan en breng aan de kook. Kook de verse conchiglie, afgedekt, 4 - 5 minuten gaar in de bouillon. Hak ondertussen de dille grof en laat de cannelinibonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Let je op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik 300 ml water met 1/4 bouillonblokje per persoon.

Soep maken
3

Scheur de spinazie boven de soeppan en laat slinken in de bouillon. Voeg de cannelinibonen en kookroom toe. Laat nog 1 - 2 minuten koken zonder deksel. Roer de dille en de helft van de pecorino erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Door het koken is een deel van het water verdampt. Proef de soep, is het te zout? Voeg wat extra water toe.

Serveren
4

Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de groene pesto en de overige pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.