Freekeh met spinazie en pittige harissa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Freekeh met spinazie en pittige harissa

Freekeh met spinazie en pittige harissa

met feta, geroosterde wortel en amandelschaafsel

Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Freekeh

5 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

9.9 gram

Harissa

65 gram

Babyspinazie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Honing

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)654 kcal
Energie (kJ)2738 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.1 g
Eiwitten22 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne staafjes van maximaal 1/2 cm. Meng de wortel in een kom met per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/8 bouillonblokje per persoon, de helft van de harissa en eventueel minder feta. De overige harissa kun je bijvoorbeeld gebruiken als marinade voor vlees of groenten.

Bakken
2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh 17 - 20 minuten, giet af en laat uitstomen.

Amandelen roosteren
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel in de pan tot het bruin begint te kleuren. Houd goed in de gaten, het kan snel verbranden! Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden of tot het begint te geuren. Meng de freekeh meteen door de saus.

Tip: Let op: harissa is behoorlijk pittig. Voeg daarom niet te veel in één keer toe en meet goed af.

Mengen
5

Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de pan met freekeh. Roer telkens goed door.

Tip: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de freekeh en calciumrijke ingrediënten zoals feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!

Serveren
6

Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortelen erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.