FR ingredient test Flammkuchen met brie en appel
FR ingredient test Flammkuchen met brie en appel

FR ingredient test Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

100 g

Green beans

â…“ piece

Apple

50 g

Creamy French brie

(Contains Milk)

1 piece

Flammekueche

(Contains Wheat)

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2711 kJ
Calories648 kcal
Fat37.7 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate54.7 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein19.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan
•Parchment Paper
•Baking Sheet
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

Ui en appel bakken
2

Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is. 

Brie snijden
3

Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken. 

Flammkuchen beleggen
4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met een beetje honing naar smaak.

Salade maken
5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen en veldsla met de dressing. 

Serveren
6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.

Tip: Let je op je calorie-inname? Bak de appel dan in de helft van de boter en gebruik eventueel een kleiner stukje brie.