Skip to main content
Romige visgratin met prei en Goudse kaas
Romige visgratin met prei en Goudse kaas

Romige visgratin met prei en Goudse kaas

met aardappelpuree, tomaat en wortel

Goudse kaas is een van de populairste kazen ter wereld! Deze milde, romige kaas ontwikkelt een nootachtigere smaak en een meer kruimelige textuur naarmate hij ouder wordt en is perfect om te laten smelten!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

1 tl

Paprikapoeder

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat: Vis)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Witte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2702 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten32.7 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten58.7 g
waarvan suikers17 g
Vezels11.6 g
Eiwitten30.8 g
Zout0.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1960.1 mg
Calcium110.5 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Keukenpapier
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei en wortel 4 - 6 minuten. Voeg daarna toe aan een ovenschaal.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
Ui bakken
2
  • Verhit opnieuw een klontje roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn, roer de room erdoor en laat 4 - 5 minuten inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Ovenschaal vullen
3
  • Snijd de tomaat in partjes en leg in de ovenschaal.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de vis bovenop de groenten. Giet de roomsaus eroverheen en bestrooi met de kaas.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot de vis gaar is.
Aardappelen koken
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.
Aardappelen stampen
5
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een klontje roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  • Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de gratin met de aardappelpuree.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders