Flammkuchen met zuurkool en spekjes
met prei, zoete aardappel en uiensaus
Wist je dat zuurkool eigenlijk een superfood is? Boordevol probiotica en vitamine C, helpt het je immuunsysteem te versterken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Zuurkool
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
50 gram
Spekreepjes
50 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Prei
40 gram
Pikante uienchutney
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
75 ml
[Zoutarme] kippenbouillon
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
1 el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de prei in dunne ringen. Weeg de juiste hoeveelheid zoete aardappel en zuurkool af. Was of schil de zoete aardappel en schaaf deze vervolgens met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakjes.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de zoete-aardappelplakjes en prei toe en bak 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes toe en bak in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar de koekenpan met bakvet.
- Meng ondertussen in een kleine kom de roomkaas met de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met het roomkaas-mosterd mengsel. Beleg met de zuurkool en verdeel de gebakken prei en zoete aardappel erover.
- Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven.
- Bereid ondertussen de bouillon (zie Tip). Snipper de ui.
- Voeg de ui toe aan de koekenpan met het bakvet en bak 6 - 8 minuten op laag vuur, of tot de uien zacht zijn.
- Voeg de uienchutney en bouillon toe aan de koekenpan met de ui. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en laat 4 minuten zachtjes inkoken.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje.
- Verdeel de flammkuchen over de borden.
- Garneer met de gebakken spekjes.
- Besprenkel met de uiensaus.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.