BestellenCadeaubon
Flammkuchen met zuurkool en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met zuurkool en spek

Flammkuchen met zuurkool en spek

met salade van rucola, appel en walnoot

FOODTREND

Van verrassende alternatieven voor vlees tot het fermenteren van groente - in november ontdekken we foodtrends. Leuk dat je meedoet!

Labels:
Inspiratie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Zuurkool

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Spekreepjes

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Gluten, Tarwe)

30 gram

Rucola en veldsla

10 gram

Walnoten

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)662 kcal
Energie (kJ)2770 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers19 g
Vezels5.22 g
Eiwitten22 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Snijd de rode ui in halve ringen en de appel in blokjes.Bak de spekblokjes 2 minuten aan in een koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet knapperig te zijn.Voeg de rode ui en appel toe aan de koekenpan en bak nog 2 minuten.

Flammkuchen maken
2

Meng in een kom de zure room met de geraspte belegen kaas, de zuurkool, peper en zout. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.Beleg met het zuurkoolmengsel en de gebakken appel, spekjes en rode ui. Breng op smaak met peper en zout.Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven.

Salade maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola en veldsla met de dressing. Hak de walnoten grof en voeg toe aan de salade. Snijd de bladpeterselie fijn.

Serveren
4

Garneer de flammkuchen met de bladpeterselie en snijd in stukken. Serveer met de salade.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.