HelloFresh
topBanner
Flammkuchen met zuurkool en spek

Flammkuchen met zuurkool en spek

met salade van rucola, appel en walnoot

Foodtrend
Lees meer

Van verrassende alternatieven voor vlees tot het fermenteren van groente - in november ontdekken we foodtrends. Leuk dat je meedoet!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 g

Zuurkool

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Appel

50 g

Spekblokjes

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Walnoten

(BevatNoten)

60 g

Rucola en veldsla

10 g

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2770 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Snijd de rode ui in halve ringen en de appel in blokjes.Bak de spekblokjes 2 minuten aan in een koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet knapperig te zijn.Voeg de rode ui en appel toe aan de koekenpan en bak nog 2 minuten.

2

Meng in een kom de zure room met de geraspte belegen kaas, de zuurkool, peper en zout. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier.Beleg met het zuurkoolmengsel en de gebakken appel, spekjes en rode ui. Breng op smaak met peper en zout.Bak de flammkuchen 8 - 10 minuten in de oven.

3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola en veldsla met de dressing. Hak de walnoten grof en voeg toe aan de salade. Snijd de bladpeterselie fijn.

4

Garneer de flammkuchen met de bladpeterselie en snijd in stukken. Serveer met de salade.