HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFlammkuchen Met Halloumi
topBanner
Flammkuchen met halloumi

Flammkuchen met halloumi

met courgette en frisse rucolasalade

Lees meer

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieLekker snelExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode ui

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Courgette

100 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2663 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels4 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de courgette in dunne halve maantjes. Rasp de halloumi met een grove rasp. Meng de geraspte halloumi in een kom met de creme fraiche en een 1/2 zakje Italiaanse kruiden per persoon. Breng op smaak met peper.

2

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten voor in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de rode ui en courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in kleine blokjes en houd apart.

3

Verdeel de halloumi met crème fraîche over de flammkuchen. Bak de flammkuchen nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de halloumi begint te kleuren. Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng de rucola en de tomatenblokjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rode ui en courgette over de flammkuchen. Garneer de flammkuchen met een deel van de rucolasalade. Leg de overige rucola naast de flammkuchen voordat je ze serveert.