Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Rucola
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Courgette
50 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische crème fraîche
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de courgette in dunne halve maantjes. Rasp de halloumi met een grove rasp. Meng in een kom de geraspte halloumi met de crème fraîche en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Breng op smaak met peper.
Tip: Het is niet erg als de kaas wat brokkelt. Verkruimel zulke stukjes met je vingers of snijd ze in kleine stukjes. Heb je geen grove rasp? Hak de halloumi dan heel fijn.
Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten voor in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de rode ui en courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in kleine blokjes en houd apart.
Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Verdeel de halloumi met crème fraîche over de flammkuchen. Bak de flammkuchen nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de halloumi begint te kleuren. Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng de rucola en de tomatenblokjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rode ui en courgette over de flammkuchen. Garneer de flammkuchen met een deel van de rucolasalade. Serveer de overige rucolasalade met de flammkuchen.