HelloFresh
topBanner
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

Doneer nu aan de voedselbank, wij verdubbelen je donatie!

DONEER
Lees meer

In deze tijd hebben families die afhankelijk zijn van de voedselbank het extra moeilijk. Wil jij ze steunen? Kies dit recept en doneer. Wij verdubbelen jouw donatie! Bij bestelling van dit recept, doneer je €1,- per portie aan de voedselbank. Je kunt je weekmenu tot en met de woensdag voorafgaand aan jouw bezorgmoment aanpassen.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Franse brie

2 stuks

Ui

50 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuks

Appel

200 g

Sperziebonen

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2935 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.

2

Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is.

3

Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken.

4

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de crème fraîche over de flammkuchen. Beleg met de ui en appel en leg de plakken brie erop. Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.

5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen en veldsla met de dressing.

6

Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.