topBanner
Filet mignon tagliata

Filet mignon tagliata

met pestokrieltjes, broccolini en parmigiano reggiano

Premium
Lees meer

Verwar 'tagliata' niet met tagliatelle – deze pastasoort vind je namelijk niet terug in dit gerecht. De naam komt van het Italiaanse woord tagliare, wat snijden betekent. Een tagliata is dan ook een stuk gegrild vlees dat in dunne plakjes wordt gesneden. Je serveert het traditioneel met rucola en parmezaanse kaas. Wij hebben er een eigen twist aan gegeven met balsamicostroop, broccolini en pestokrieltjes. Buon appetito!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Citroen

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 gram

Gekleurde cherrytomaten

10 gram

Pijnboompitten

200 gram

Bimi

240 gram

Filet mignon

40 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 gram

Rucola

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2.5 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Suiker

2.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3960 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels0 g
Eiwitten40 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de filet mignon uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Pers de citroen uit. Schaaf de parmigiano reggiano grof met een kaasschaaf of dunschiller.

2

Verhit per persoon 1 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat de azijn en suiker 5 – 10 minuten zacht pruttelen, tot het is ingedikt tot een stroop. Roer af en toe goed. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el olijfolie, peper en zout. Bak 13 – 15 minuten in de oven.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit daarna 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de broccolini 5 – 7 minuten. Voeg de krieltjes en groene pesto toe aan de broccolini, schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Roerbak nog 2 – 3 minuten. Verlaag dan het vuur en houd warm tot serveren.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wacht tot de olie goed heet is en leg de filet mignon dan in de pan. Bak 1 – 3 minuten per kant, tot de filet mignon goudbruin is. Voeg tijdens het bakken 1/2 el roomboter per persoon toe en blijf de filet mignon constant met bakvet bedruipen R. Bestrooi met zwarte peper, haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat maximaal 3 minuten rusten.

5

Meng ondertussen 1 el citroensap per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de rucola. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over de borden of over een grote serveerschaal. Snijd de filet mignon tegen de draad in in dunne plakjes en verdeel over de rucola. Schep de cherrytomaten erbij. Garneer met de zwarte balsamicostroop en de parmigiano reggiano.

6

Serveer de tagliata met de pestokrieltjes en broccolini. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.