Filet mignon met chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Filet mignon met chimichurri

Filet mignon met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en salade

Met deze filet mignon haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Allergenen :
Noten
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Half kruimige aardappelen

125 gram

Champignons

65 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Groene peper

¼ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

5 gram

Verse oregano

1 stuk(s)

Filet mignon

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4509 kJ
Energie (kcal)1078 kcal
Vetten70 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Haal de filet mignon uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.

Snijden
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Chimichurri maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Snijd de rode ui, de groene peper en de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn. Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook en peper en zout naar smaak.

Filet mignon bakken
4

Dep de filet mignon droog met keukenpapier. Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur, laat de roomboter goed heet worden en bak de filet mignon 1 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en voeg de champignons en de overige knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, de rode cherrytomaten en de amandelen toe en meng goed. Snijd de filet mignon in plakken.

Serveren
6

Verdeel de filet mignon over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de aardappelen over de borden. Garneer de filet mignon met 1 1/2 el chimichurri per persoon en serveer met de mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.