Fettuccine betekent 'kleine linten' in het Italiaans. Deze pastasoort lijkt op tagliatelle, maar is wat smaller. Door de ruwe structuur van de pasta hecht de romige saus er goed aan. De zoute serranoham en frisse citroen brengen het gerecht perfect in balans.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Champignons
½ tl
Gedroogde oregano
90 gram
Fettuccine
(Bevat Gluten)
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
40 gram
Serranoham
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)
¼ stuk(s)
Citroen
2 el
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de champignons in parten. Snijd grotere champignons wat kleiner.
Kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot met de gedroogde oregano 4 – 5 minuten op laag vuur, of totdat hij zacht is en licht kleurt. Voeg vervolgens de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur, totdat het vocht verdampt is.
Hak ondertussen de walnoten tgrof en scheur de serranoham klein. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
Voeg de crème fraîche toe aan de champignons en roer tot een saus. Meng de fettuccine erdoor. Voeg per persoon 1½ tl citroensap, 1tl citroenrasp en ½ el van het kookvocht toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Scheur de rucola klein en verdeel over de borden. Serveer hierop de fettuccine. Garneer met de walnoten en de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en peper.