Fettuccine met roomsaus en serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen

Fettuccine betekent 'kleine linten' in het Italiaans. Deze pastasoort lijkt op tagliatelle, maar is wat smaller. Door de ruwe structuur van de pasta hecht de romige saus er goed aan. De zoute serranoham en frisse citroen brengen het gerecht perfect in balans.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Allergenen :
Gluten
Noten
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

½ tl

Gedroogde oregano

90 gram

Fettuccine

(Bevat Gluten)

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Serranoham

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

¼ stuk(s)

Citroen

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3406 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de champignons in parten. Snijd grotere champignons wat kleiner.

Fettuccine koken
2

Kook de fettuccine, afgedekt, 12 – 14 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Champignons bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot met de gedroogde oregano 4 – 5 minuten op laag vuur, of totdat hij zacht is en licht kleurt. Voeg vervolgens de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur, totdat het vocht verdampt is.

Citroen raspen
4

Hak ondertussen de walnoten tgrof en scheur de serranoham klein. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Saus maken
5

Voeg de crème fraîche toe aan de champignons en roer tot een saus. Meng de fettuccine erdoor. Voeg per persoon 1½ tl citroensap, 1tl citroenrasp en ½ el van het kookvocht toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

Serveren
6

Scheur de rucola klein en verdeel over de borden. Serveer hierop de fettuccine. Garneer met de walnoten en de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en peper.