Falafel met smokey tomatensaus en zoete-aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel met smokey tomatensaus en zoete-aardappelpartjes

Falafel met smokey tomatensaus en zoete-aardappelpartjes

met frisse salade

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Smokey tomatenketchup

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

0.1 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Zoete aardappel

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Passata

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Radicchio en romaine

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)621 kcal
Energie (kJ)2600 kJ
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten62.4 g
waarvan suikers23.2 g
Vezels10 g
Eiwitten15.5 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Steelpan
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit in een steelpan op laag vuur de smokey tomatenketchup, de passata en per persoon: 1 mespuntje komijn, 1/2 tl suiker en 25 ml water (zie Tip). Laat 15 - 17 minuten inkoken tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Komijn heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de komijn dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.

Zoete aardappel koken
2

Was of schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Zet de zoete aardappel onder water in een pan met deksel en breng aan de kook. Kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Salade maken
3

Snijd de komkommer en de tomaat in halve maantjes. Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een saladekom per persoon: het sap van 1 limoenpartje, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise, peper en zout. Meng vlak voor serveren de sla, tomaat en de komkommer met de dressing.

Falafel bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafel in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Mengen
5

Meng de zoete-aardappelpartjes met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.

Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Dit is goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over de borden. Verdeel de tomatensaus naast de zoete aardappel en leg de falafel op de saus. Verdeel de salade over de borden. Verbrokkel de witte kaas over het geheel en serveer met de overige limoenpartjes.