Hoisinaubergine met gomasio sojabonensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinaubergine met gomasio sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui

Sojabonen, oorspronkelijk uit Azië, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!

Labels:
Eet mij eerst
Plantaardig
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Bosui

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3092 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten93.3 g
waarvan suikers25.4 g
Vezels11.3 g
Eiwitten17.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op laag vuur en bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst toe en giet dan de bouillon erbij.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten uitstomen. Giet eventueel af en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Halveer de aubergine in de lengte en snijd elke helft in vier lange partjes.
  • Snijd een deel van het groene gedeelte van de bosui fijn en bewaar apart om later als garnering te gebruiken.
  • Snijd de overige bosui in stukjes van 4 cm lang.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de aubergine en de bosui 3 - 4 minuten en schep regelmatig om.
Salade maken
3
  • Zet het vuur laag en voeg de aangegeven hoeveelheid van het water toe. Dek af met het deksel en stoom 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de honing met de mayonaise en de helft van de wittewijnazijn.
  • Voeg de komkommer, de sojabonen en de helft van de koriander toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Blus de aubergine af met de overige wittewijnazijn en voeg dan de hoisinsaus en de zoete Aziatische saus toe. Bak nog 1 minuut.
  • Serveer de rijst in kommen en verdeel de aubergine en de salade eroverheen.
  • Garneer de salade met de gomasio.
  • Garneer de aubergine met de achtergehouden bosui, de pinda's en de overige koriander.