HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconEnchilada's Met Kipgehakt En Mais
topBanner
Enchilada's met  kipgehakt en mais

Enchilada's met kipgehakt en mais

met een frisse salade en zure room

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snelLekker snel

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

140 gram

Mais in blik

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

0.99 tl

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Passata

4 stuk(s)

Witte tortilla

25 gram

Geraspte cheddar

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)902 kcal
Energie (kJ)3774 kJ
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels4.8 g
Eiwitten40 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui fijn.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium; een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Magnesium zit ook in pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata en per persoon 1/2 tl paprikapoeder toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Tip: Het gerookte paprikapoeder is sterk van smaak. Hou je niet van pittig? Gebruik dan minder of laat het weg.

3

Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel. Rol de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de cheddar over de enchilada's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.

5

Maak een vinaigrette van 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Meng vlak voor serveren met de tomaat, de slamix en de overige mais.

6

Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.