Enchilada's met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige Tex-Mex klassieker op tafel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Gemengde bonen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)666 kcal
Energie (kJ)2788 kJ
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten62.3 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels10.3 g
Eiwitten35.6 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de gemengde bonen uitlekken. Snipper de ui fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt en Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata, gemengde bonen en de helft van de tomaatblokjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Beleggen
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren met de gemengde sla en de overige tomatenblokjes door de vinaigrette. 
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.