De naam - empanada - komt van het werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
80 gram
Vegetarische runderstukjes
(Bevat: Tarwe, Gerst, Ei, Soja, Gluten)
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Mini-komkommer
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de ui en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren (zie Tip). Snijd ondertussen de vegetarische runderstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de vegetarische runderstukjes en de puntpaprika toe en bak 3 - 4 minuten mee.
Tip: Houd je van rauwe ui door de salade? Voeg dan de helft van de ui toe aan de pan en verwerk de rest in de salade.
Voeg de passata toe aan de pan en dek af met het deksel. Kook 8 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal het deksel van de pan en laat de saus 2 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn en snijd de limoen in partjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat, de komkommer en de bladpeterselie toe aan de saladekom. Meng goed met de dressing.
Roer de cheddar door de saus. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd in 3 vierkantjes per persoon (zie Tip). Schep 2 el vulling op elk vierkantje deeg. Vouw de vierkantjes dicht zodat je een driehoek krijgt. Duw de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada's 10 - 15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Tip: Je kunt ook een deegroller gebruiken om het deeg wat verder uit te rollen.
Serveer de empanada's met de tomaat-komkommersalade ernaast.