Empanada's met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met puntpaprika en tomaat-komkommersalade

Tip voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voordat ze de oven in gaan met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)932 kcal
Energie (kJ)3900 kJ
Vetten57.6 g
waarvan verzadigd24.9 g
Koolhydraten65.2 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels6.5 g
Eiwitten32.3 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de ui en de Mexicaanse kruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren (zie Tip). Snijd ondertussen de vegetarische runderstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de vegetarische runderstukjes en de puntpaprika toe en bak 3 – 4 minuten mee.

Tip: Houd je van rauwe ui door de salade? Voeg dan de helft van de ui toe aan de pan en verwerk de rest in de salade.

Vulling maken
3

Voeg de passata toe aan de pan. Kook het geheel, afgedekt, 8 – 10 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in kleine blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de limoen in partjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met het sap van 1 limoenpartje per persoon, peper en zout. Meng de tomaten, de komkommer en de bladpeterselie met de dressing.

Empanada's maken
5

Meng de cheddar door de vulling met vegetarische runderstukjes. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden (zie Tip). Snijd het deeg tweemaal in de breedte doormidden zodat er drie vierkanten per persoon ontstaan. Schep 2 el vulling op elk vierkantje deeg, maar houd de randen vrij. Vouw de vierkantjes dicht zodat je een driehoek krijgt. Duw de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada's 10 - 15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Je kunt ook een deegroller gebruiken om het deeg wat verder uit te rollen.

Serveren
6

Serveer de empanada's met de tomaat-komkommersalade.