HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconEmpanada's Met Vegetarische Runderstukjes
topBanner
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met puntpaprika en tomaat-komkommersalade

Lees meer

Tip voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voordat ze de oven in gaan met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Labels:VeggieKlimaatbewustExtra groente
Allergenen :TarweGerstEierenSojaGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

160 gram

Vegetarische runderstukjes

(BevatTarwe, Gerst, Eieren, Soja, Gluten)

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Passata

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Bladerdeeg

(BevatTarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)911 kcal
Energie (kJ)3810 kJ
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels5.28 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de rode ui en de Mexicaanse kruiden ongeveer 1 minuut, of tot het begint te geuren. Snijd ondertussen de vegetarische runderstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de vegetarische runderstukjes en de puntpaprika toe en bak 3 – 4 minuten mee.

Tip: Houd je van rauwe rode ui door de salade? Voeg dan de helft van de rode ui toe aan de pan en verwerk de rest in de salade.

3

Voeg de passata toe aan de pan. Kook het geheel, afgedekt, 8 – 10 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

4

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in kleine blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de limoen in partjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met het sap van 1 limoenpartje per persoon, peper en zout. Meng de tomaten, de komkommer en de bladpeterselie met de dressing.

5

Meng de cheddar door de vulling met vegetarische runderstukjes. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden. Snijd het deeg tweemaal in de breedte doormidden zodat er drie vierkanten per persoon ontstaan. Schep 2 el vulling op elk vierkantje deeg, maar houd de randen vrij. Vouw de vierkantjes dicht zodat je een driehoek krijgt. Duw de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada's 10 - 15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Je kut ook een deegroller gebruiken om het deeg wat verder uit te rollen.

6

Serveer de empanada's met de tomaat-komkommersalade.