HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconEenpanspasta Alfredo Met Dubbele Portie Kip
topBanner
Eenpanspasta Alfredo met dubbele portie kip

Eenpanspasta Alfredo met dubbele portie kip

met courgette en Italiaanse kaas

Extra Vlees
Lees meer

Waar of niet waar? Pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten. (Het juiste antwoord is: waar.)

Labels:Lekker snelLekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

400 gram

Kipfiletreepjes met grillkruiden

150 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Farfalle

1 stuk(s)

Courgette

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

3 el

Olijfolie

400 ml

Kippenbouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3304 kJ
Vetten51.6 g
waarvan verzadigd22.7 g
Koolhydraten19.9 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels2.3 g
Eiwitten60 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. 
2
  • Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de farfalle toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
  • Kook, afgedekt, 5 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. De pasta hoeft nog niet gaar te zijn. 
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 - 3 cm. 

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram farfalle per persoon en 50 ml slagroom. De rest van de farfalle kun je gebruiken voor een pastasalade en de room voor een soep.

3
  • Voeg de courgette toe aan de hapjespan met pasta en kook het geheel 8 minuten, of tot de pasta gaar is. 
  • Voeg de laatste 5 minuten ook de kip toe aan de pan, roer door en kook zachtjes mee met de courgette en de pasta.
4
  • Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.