
Eenpanspasta Alfredo met dubbele portie kip
met courgette en Italiaanse kaas
EXTRA VLEES
Waar of niet waar? Pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten. (Het juiste antwoord is: waar.)
Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Kipfiletreepjes met grillkruiden
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Farfalle
½ stuk(s)
Courgette
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
1.5 el
Olijfolie
200 ml
[Zoutarme] kippenbouillon
Benodigdheden
•Hapjespan met deksel
Instructies

1
- Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.

2
- Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de farfalle toe aan de hapjespan (zie Tip).
- Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
- Kook, afgedekt, 5 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. De pasta hoeft nog niet gaar te zijn.
- Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 - 3 cm.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram farfalle per persoon en 50 ml slagroom. De rest van de farfalle kun je gebruiken voor een pastasalade en de room voor een soep.

3
- Voeg de courgette toe aan de hapjespan met pasta en kook het geheel 8 minuten, of tot de pasta gaar is.
- Voeg de laatste 5 minuten ook de kip toe aan de pan, roer door en kook zachtjes mee met de courgette en de pasta.

4
- Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta.
- Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.