topBanner
Een dubbele portobello met feta en warme salade

Een dubbele portobello met feta en warme salade

met gegrilde zoete aardappel, paprika en groene linzen

Extra groente
Lees meer

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

40 gram

Groene linzen

500 gram

Zoete aardappel

2 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

125 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Portobello

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

250 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2968 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels18 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droogkoken.

2

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete aardappel in een kom met per persoon: 1 tl tijm en 1/2 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.

3

Snipper ondertussen de rode ui grof. Snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Gebruik eventueel 2 bakplaten als je kookt voor meer dan 3 personen. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.

4

Halveer de cherrytomaten. Meng ondertussen in een saladekom de slamix met de zwarte balsamicoazijn.

5

Meng de cherrytomaten, rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.

6

Verdeel de salade over de borden, serveer de portobella erop en garneer met de overige feta.