Duo chocolate chip cookies
Duo chocolate chip cookies

Duo chocolate chip cookies

met melk- en witte chocolade (+/- 20 stuks)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Ga deze week voor een Amerikaanse klassieker - echte chocolate chip cookies, maar dan met 2 soorten chocoladechips!

Allergens:
Egg
Wheat
Gluten
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Egg

(Contains Egg)

270 g

Flour

(Contains Wheat, Gluten)

100 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy)

½ sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat, Gluten May be present Egg, Soy, Lupin, Milk)

120 g

Cane sugar

180 g

Butter

(Contains Milk)

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy)

Not included in your delivery

8 tablespoon

Sugar

0.02 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Calories2130 kcal
Energy (kJ)8910 kJ
Fat113.95 g
Saturated Fat70.3 g
Carbohydrate249.56 g
Sugar153.8 g
Dietary Fiber6.59 g
Protein27.86 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Small Bowl
Bowl
Plastic Wrap
Hand mixer
Hand mixer
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snijd de roomboter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Kluts het ei in een kleine kom.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout met alle chocoladedruppels.
Deeg maken
2
  • Voeg de roomboter en de twee soorten suiker toe aan een kom en klop met een (elektrische) mixer in ongeveer 5 minuten tot een romig geheel.
  • Voeg het mengsel en het geklutste ei toe aan de kom met bloem en roer goed door met een lepel. Kneed daarna met je handen tot er een gelijkmatige massa ontstaat (zie Tip).
  • Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal een half uur in de koelkast.

Tip: Gebruik eventueel een keukenmachine met deeghaak.

Koekjes vormen
3
  • Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) of 210 graden (elektrisch).
  • Verdeel het deeg in ongeveer 20 stukken en rol met je handen tot bolletjes van 3 cm dik.
  • Leg de bolletjes deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Leg de rijen om en om op de bakplaat zodat er voldoende ruimte tussen de koekjes is (zie Tip).

Tip: Past niet al het deeg op één bakplaat? Bak de koekjes dan in meerdere rondes of gebruik meerdere bakplaten.

Bakken
4
  • Bak de koekjes 12 - 15 minuten in de oven. Ze horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat minimaal 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik (zie Tip).

Tip: Zijn de koekjes de volgende dag zacht geworden? Bak ze dan 5 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden zodat ze weer lekker knapperig worden.