topBanner
Paprika caprese met gesmoorde little gem

Paprika caprese met gesmoorde little gem

met parelgerst en basilicum

Lees meer

Deze zomerse salade is een kleurrijk feestje op je bord. Door de little gem te smoren, krijgt hij extra veel smaak. Deze kooktechniek wordt ook wel braiseren genoemd en is een combinatie van braden en stoven, waarbij je de ingrediënten gaart in vocht of vet. Het wordt vaak gedaan met vlees of groenten, maar ook de knapperige slasoort little gem leent zich hier perfect voor. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Turkse groene peper

2 stuk(s)

Knoflookteen

170 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

2 stuk(s)

Little gem

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

500 ml

Groentebouillon

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3169 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels14 g
Eiwitten21 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Snijd de gele en de rode paprika in achten. Halveer de rode puntpaprika. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Leg alle paprika's en de groene Turkse peper in een grote ovenschaal en besprenkel ze met 1 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel de knoflook erover en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 - 35 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.

3

Voeg de parelgerst toe aan de bouillon en laat, afgedekt, 25 minuten zachtjes koken. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbraden te voorkomen en voeg als het nodig is extra water toe. Giet af als dat nodig is en laat staan met het deksel op de pan. Scheur de buffelmozzarella klein en snijd het basilicum in reepjes.

4

Snijd de little gem in de lengte doormidden. Laat het harde uiteinde eraan. Verhit, 5 minuten voordat de paprika's klaar zijn, 1/2 el roomboter in een koekenpan met deksel op hoog vuur. Leg de little gem met de snijkant naar beneden in de pan, verlaag het vuur naar middelhoog en bestrooi met peper en zout. Bak de little gem 2 minuten. Voeg daarna 1 el water toe per persoon en dek de pan af. Bak nog 5 -7 minuten.

5

Haal de geroosterde groenten uit de oven. Meng in een saladekom de groenten met de buffelmozzarella en het basilicum. Schenk het overgebleven vocht uit de ovenschaal erbij en voeg 1 tl witte balsamicoazijn per persoon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de paprika caprese erover en serveer met de gesmoorde little gem.