Varkenshaas met Aziatische zoetpittige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met Aziatische zoetpittige saus

Varkenshaas met Aziatische zoetpittige saus

Met pitten-kruidenrijst en bimi met paksoi in vissaus

Varkenshaas is een bijzonder mals stukje vlees van het varken en combineert perfect met de zoetpittige saus die je erbij maakt. Zowel de saus als de groenten kom je vaak tegen in de Aziatische keuken. Bimi is een neefje van de broccoli en past goed bij de frisse, iets scherpe paksoi.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Perssinaasappel

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Steranijs

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

15 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Zilvervliesrijst

80 gram

Bimi

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

4 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

6 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Bruine suiker

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3853 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Zout5 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Steelpan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Pan met deksel
Ovenschaal
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de varkenshaas uit de koelkast. Kook 100 ml water per persoon voor de saus. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen. Rasp de gember fijn en pers de sinaasappel uit.

Saus maken
2

Voeg de gember, rode peper, knoflook, sojasaus, steranijs, bruine suiker en 25 ml sinaasappelsap per persoon toe aan een steelpan. Verwarm 1 – 2 minuten op middellaag vuur tot de suiker gesmolten is. Voeg het kokende water toe, verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven, verhoog het vuur en laat in 10 – 12 minuten tot de helft inkoken. Houd op zeer laag vuur warm.

Roosteren en koken
3

Verhit ondertussen een hapjespan met deksel (het deksel gebruik je in stap 5) en een koekenpan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes en de pittenmix in afzonderlijke pannen tot ze goudbruin worden. Haal uit de pannen en bewaar apart. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst en kook de rijst in 12 – 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat, afgedekt, uitstomen.

Varkenshaas bakken
4

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 7 – 9 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Bakken en snijden
5

Verhit ondertussen de olijfolie in dezelfde hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de bimi, de vissaus en 25 ml water per persoon toe. Bak 6 – 12 minuten. Haal halverwege de deksel van de pan, voeg de paksoi toe en bak, onafgedekt, mee. Snijd ondertussen de koriander grof, de munt in reepjes, de bosui in fijne ringen en de limoen in parten.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Meng de zilvervliesrijst met de pittenmix, de verse kruiden, peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en garneer met de bosui. Schep de bimi en paksoi ernaast en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de varkenshaas en garneer met de limoenparten. Schenk een beetje saus over de varkenshaas en serveer de rest aan tafel.