HelloFresh
topBanner
Rijkgevulde boerenomelet

Rijkgevulde boerenomelet

met aardappel, oude kaas en een frisse salade

QUICK & EASY
Lees meer

Voldoende groente eten is met dit recept een eitje. Met deze boerenomelet krijg je namelijk in een keer 250 gram groente binnen. Naar het schijnt werd deze boerenomelet oorspronkelijk gemaakt met alle groente die de boer nog in de keuken had. Zo zette hij eenvoudig een voedzame maaltijd op tafel, zonder eten te verspillen. Heb jij nog wat extra groente of kruiden in je keukenkastje? Voeg die dan gerust toe. Naast groente zit er vandaag ook oude kaas in de omelet – dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg wordt.

Labels:Quick & EasyVeggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Aardappelblokjes

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Pruimtomaat

10 g

Verse krulpeterselie & bieslook

250 g

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

1 stuks

Ciabatta met zonnebloempitten

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 g

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2718 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de roomboter in een grote hapjespan of koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 6 – 8 minuten. • Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Snijd de pruimtomaat in blokjes en houd apart. • Hak de krulpeterselie en de bieslook grof.

2

• Voeg de rode paprika en de groentemix toe aan de hapjespan met de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 5 – 7 minuten. Schep af en toe om. • Kluts ondertussen met een garde de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

3

• Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. • Voeg het eimengsel toe aan de pan met groenten en laat, afgedekt, in 4 – 5 minuten stollen. • Bestrooi na 3 minuten met de geraspte oude kaas.

4

• Meng de rucola, veldsla en tomatenblokjes in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. • Verdeel de boerenomelet in twee helften en serveer met de salade. Garneer met de overige kruiden en serveer met de ciabatta.