topBanner
Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Gebakken zeebaars met zelfgemaakte salieboter

Met gele paprika, courgette en kerrie-aardappelen

Lees meer

Kruidenboter is verrassend makkelijk zelf te maken. Meer dan roomboter, verse kruiden en een beetje spierkracht heb je niet nodig. In dit recept breng je de boter op smaak met salie, een kruid dat uitstekend bij de zeebaarsfilet past. Tip: zorg dat je de roomboter ruim van tevoren op kamertemperatuur laat komen, zo is hij een stuk makkelijker te mengen.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenFamily
Allergenen :SelderijMosterdVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Gele paprika

3 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse salie

2 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2494 kJ
Energie (kcal)596 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en halveer. Menk in een kom per persoon 0,5 el olijfolie met 1.5 tl kerriepoeder. Meng de aardappelen op een bakplaat met bakpapier met de kerrie-olie, peper en zout. Schep goed om. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

2

Snijd de courgette in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd in reepjes. Kneus 1 knoflookteen per persoon door hem plat op het aanrecht te leggen en er met de vlakke kant van je mes op te duwen. Pers daarnaast 1/2 knoflookteen per persoon of snijd fijn. Snijd de salie fijn.

3

Verdeel de courgette, de paprika en de gekneusde knoflookteen over een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en bestrooi met peper en zout. Bak de de laatste 20 minuten mee met de aardappelen in de oven.

4

Meng ondertussen in een kom de boter, de salie en de fijngesneden knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.

5

Verhit in een koekenpan 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.

6

Serveer de zeebaarsfilet met de gekruide aardappelen en de gegrilde groenten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.