Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Rode ui
⅓ zakje(s)
BBQ-rub
1 stuk(s)
Duitse biefstuk
(Kan bevatten: Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij)
20 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
25 gram
Aioli
(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Olijfolie
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
½ el
Wittewijnazijn
50 ml
Zoutarme runderbouillon
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in frieten van 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen toe met een snufje zout. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water, zodat de sperziebonen niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.
Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 7 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe. Meng goed en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken.
Verhit een klontje roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten. Draai om en breng op smaak met peper en zout. Bak 2 - 4 minuten op de andere kant.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de slamix erdoorheen.
Serveer de Duitse biefstuk met de frieten en aioli. Voor ouders: giet de uienjus over de biefstuk en serveer met de salade. Voor kinderen: serveer de Duitse biefstuk zonder jus met de sperziebonen ernaast.