De gebakken uienringen krijgen een zoete smaak doordat je ze bakt in balsamicoazijn. Smullen! Wil je meer weten over stamppot? Kijk dan op de extra informatiekaart van deze week.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Duitse biefstuk
200 gram
Gesneden andijvie
25 gram
Kruidenkaasblokjes
1 el
Roomboter
1 el
Zwarte balsamicoazijn
scheutje
Melk
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (irene). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen. Smelt de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de rode ui 10 minuten op laag vuur. Voeg na 1 minuut de zwarte balsamicoazijn toe. Voeg halverwege de Duitse biefstuk toe, draai het vuur middelhoog en breng op smaak met peper en zout.
Smelt de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de andijvie 5 minuten op middelmatig vuur.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken andijvie door de stamppot en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Verdeel de andijviestamppot over de borden. Serveer met de Duitse biefstuk en garneer met de gebakken rode ui. Bestrooi het gerecht met de kruidenkaasblokjes.