Skip to main content
Duitse biefstuk met andijviestamppot
Duitse biefstuk met andijviestamppot

Duitse biefstuk met andijviestamppot

3.8
(485)

De gebakken uienringen krijgen een zoete smaak doordat je ze bakt in balsamicoazijn. Smullen! Wil je meer weten over stamppot? Kijk dan op de extra informatiekaart van deze week.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Duitse biefstuk

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)

200 gram

Gesneden andijvie

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)662 kcal
Energie (kJ)2769.8 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten65 g
Vezels10 g
Eiwitten45 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (irene). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de ui in ringen.
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen. Smelt de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de rode ui 10 minuten op laag vuur. Voeg na 1 minuut de zwarte balsamicoazijn toe. Voeg halverwege de Duitse biefstuk toe, draai het vuur middelhoog en breng op smaak met peper en zout.

Bak de andijvie.
3

Smelt de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de andijvie 5 minuten op middelmatig vuur.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken andijvie door de stamppot en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Bestrooi het gerecht met de kruidenkaasblokjes.
5

Verdeel de andijviestamppot over de borden. Serveer met de Duitse biefstuk en garneer met de gebakken rode ui. Bestrooi het gerecht met de kruidenkaasblokjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders