Skip to main content
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte maanzaadcroutons
Drie-tomatensoep met zelfgemaakte maanzaadcroutons

Drie-tomatensoep met zelfgemaakte maanzaadcroutons

met zure room, kaas en paprika

4.2
(322)

Fan van tomaat? Deze soep bevat maar liefst 3 soorten! Met gewone tomaat, cherrytomaten en semi-gedroogde tomaten geef je deze klassieker een extra intense smaak.

Labels:
Veggie
Extra Veggies
Family
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Melk (inclusief lactose), Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Lupine, Mosterd, Pinda's, Selderij, Soja, Noten, Gluten, Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2990 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten58.8 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels18.9 g
Eiwitten19.8 g
Zout2.8 g
Potassium323.6 mg
Calcium15 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in grove stukken.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tomaten koken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de knoflook en het paprikapoeder 1 minuut. 
  • Voeg de tomaten, cherrytomaten en zongedroogde tomaten toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en kook de tomaten, afgedekt, 10 - 12 minuten.
Croutons maken
3
  • Snijd ondertussen het broodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin (zie Tip). 
  • Haal van het vuur, bestrooi de croutons met de kaas en de oregano en schep goed om.

Tip: Zorg ervoor dat de koekenpan goed heet is voordat je de broodblokjes toevoegt. Zo worden ze lekker knapperig.

Serveren
4
  • Voeg de honing toe aan de soep. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomatensoep over de kommen. Garneer met de zure room. 
  • Bestrooi de soep met de croutons en flink wat zwarte peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders