HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWraps Met Halloumi En Gekaramelliseerde Ui
topBanner
Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

Wraps met halloumi en gekaramelliseerde ui

met cranberrychutney en avocado en aubergine als extra

Extra groente
Lees meer

Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)MosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Aubergine

200 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gedroogde oregano

80 gram

Cranberrychutney

(BevatMosterd)

6 stuk(s)

Bruine mini tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Avocado

100 gram

Radicchio & ijsbergsla

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4904 kJ
Energie (kcal)1172 kcal
Vetten74.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels17 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in halve plakken.Halveer de halloumi in de lengte en snijd in staafjes ter grootte van frietjes.Meng in een kom de halloumi met de knoflook, een snufje peper en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl oregano.

2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten. Voeg daarna per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de cranberrychutney toe. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een derde koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 6 - 8 minuten rondom bruin.Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Halveer de komkommer in de lengte en snijd in staafjes. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

4

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de slamix en zonnebloempitten doorheen.Beleg de tortilla's met de sla, komkommer, tomaat, avocado, aubergine en de halloumi-frietjes. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Meng de overige groenten door de sla en serveer ernaast..