HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Pesto Met Zalmfilet
topBanner
Pasta pesto met zalmfilet

Pasta pesto met zalmfilet

met extra portie courgette, tomaat en gele cherrytomaten

Extra groente
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Pruimtomaat

125 gram

Gele cherrytomaten

180 gram

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

2 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

40 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

4 el

Zwarte balsamicoazijn

3 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4561 kJ
Energie (kcal)1090 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de tomaat en de cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd de courgette in de breedte door de helft en dan in de lengte in dunne plakken. Snijd van de plakken vervolgens in dunne strookjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.

4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1- 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de spaghetti op de bakplaat met de tomaten. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed.

6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.