Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Courgette
50 gram
Wortel
50 gram
Zoete aardappel
2 tl
Gedroogde oregano
4 el
Passata
2 stuk(s)
Naanbrood
(BevatGlutenbevattende granen)75 gram
Verse geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))250 gram
Rode cherrytomaten
10 gram
Vers basilicum
20 gram
Leccino olijven
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
40 gram
Rucola en veldsla
20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 el
Olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
1.5 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Maak met een kaasschaaf of dunschiller dunne ronde plakjes van de zoete aardappel, de courgette en de wortel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uiringen, 1/2 tl oregano per persoon en de plakjes wortel en de plakjes zoete aardappel 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk naanbrood. Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven. Verdeel de gebakken ui, wortel, zoete aardappel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.
Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicumblaadjes fijn. Snijd de olijven in plakjes. Snijd de rode puntpaprika in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn tot een dressing. Voeg de rucola en veldsla, de tomaten, de rode puntpaprika, het basilicum, de olijven, de gesnipperde rode ui en de walnootstukjes toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.