topBanner
Flammkuchen met mozzarella en courgette

Flammkuchen met mozzarella en courgette

met een frisse salade met extra groenten en olijven

Extra groente
Lees meer

Flammkuchen ziet er Italiaans uit, klinkt Duits, maar weet jij waar het oorspronkelijk vandaan komt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 pak

Passata

2 tl

Italiaanse kruiden

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Paprika

1 stuks

Courgette

2 stuks

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Koemelkmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Tomaat

60 g

Rucola en veldsla

5 g

Vers basilicum

30 g

Leccino olijven

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing

2 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2965 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Dunschiller
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en kook 1 minuut. Breng de saus op smaak met peper en zout.

2

Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Voeg de rode ui en de helft van de paprikareepjes toe en bak 2 minuten mee. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, rode ui, paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de rest van courgette. Snijd de tomaat in kleine stukken. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, overige paprika, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

6

Leg op ieder bord een flammkuchen en garneer met de basilicumblaadjes. Garneer de flammkuchen met de olijven en serveer de salade ernaast.