In het Engels heet aubergine eggplant. Vroeger was de witte, ronde variant van de aubergine (ongeveer een ganzenei) namelijk veel gebruikelijker dan de paarse.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
250 gram
Aardappelen
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 ml
Basilicumcrème
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Chioggiabiet
½ stuk(s)
Venkel
¼ stuk(s)
Komkommer
40 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
2 el
Olijfolie
1.5 tl
Honing
1 tl
Mosterd
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 - 5 dunne plakken per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2 - 3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Halveer de halloumi (zie TIP) in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats is voor de ovenschaal.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de halloumi. De rest kun je de volgende dag gebruiken als broodbeleg of in een salade.
Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen (zie TIP).
Tip: Heb je nog aubergine over? Snijd de rest dan in zeer kleine blokjes en bak ze mee met de cherrytomaten in de ovenschaal.
Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 1/2 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Schil de chioggiabiet, halveer en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de biet, venkel en komkommer toe aan de saladekom en meng goed. Meng net voor serveren de salademix erdoor. Garneer met de walnootstukjes.
Verdeel de aardappelen en de auberginerolletjes over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.
Tip: Cherrytomaatjes zijn veel kleiner dan een gewone tomaat maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen!