HelloFresh
topBanner
Auberginerolletjes met halloumi en gebakken aardappelen

Auberginerolletjes met halloumi en gebakken aardappelen

met extra salade van chioggiabiet, venkel, komkommer en walnoot

Extra groente
Lees meer

In het Engels heet aubergine eggplant. Vroeger was de witte, ronde variant van de aubergine (ongeveer een ganzenei) namelijk veel gebruikelijker dan de paarse.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Aubergine

500 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

250 g

Rode cherrytomaten

60 g

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

1 stuks

Chioggiabiet

1 stuks

Venkel

½ stuks

Komkommer

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

3 tl

Honing

2 tl

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4657 kJ
Energie (kcal)1113 kcal
Vetten74.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels14 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grillpan of koekenpan
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 - 5 dunne plakken per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2 - 3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

2

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Halveer de halloumi in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats is voor de ovenschaal.

4

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 1/2 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Schil de chioggiabiet, halveer en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de biet, venkel en komkommer toe aan de saladekom en meng goed. Meng net voor serveren de salademix erdoor. Garneer met de walnootstukjes.

6

Verdeel de aardappelen en de auberginerolletjes over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.